ADAK, SADAKA, AKİKA, ŞİFA VB. KURBAN

Adak Kurbanı
Yılın hangi vakti olursa olsun kurban adağınızı bağışlayarak vacip ibadetinizi yerine getirebilir, kurbanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayabilirsiniz.

Adak kurbanı ne demektir?
Kurban adayan kişinin kesmesi vacip olan kurbandır. Eğer kişi bu adağı, bir şartın gerçekleşmesine bağlamışsa bu şart gerçekleşince kesmesi gerekir.

Vekâlet yoluyla kurban kesilebilir mi?
Adaklık kurbanı, kişi kendisi kesebileceği gibi, vekâlet yoluyla başkasına da kestirebilir. Vekâlet yoluyla kurban kestiren kişi, bulunduğu yerdeki birisine vekâlet verebileceği gibi, başka bir yerdeki kişi veya kuruma da vekâlet verebilir. Vekâlet, sözlü veya yazılı olarak verilebileceği gibi telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları ile de verilebilir.

Bağışladığım adak kurbanım nerede ve ne zaman kesiliyor?
Bağışladığınız adaklık kurbanınız, İsar Derneği'nin kurban komisyonu tarafından belirlenen acil ihtiyaç bölgelerinde her hafta sonu kesilmektedir..

Bağışladığım adak kurbanım kimlere ulaştırılıyor?
Adak kurbanınız, kesimin ardından paylara bölünerek acil ihtiyaç bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine, muhacirlere, savaş ve doğal afet mağdurlarına, yetim ailelere, yaşlılara, kimsesizlere ve yoksulluk çekenlere ulaştırılır.
Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) İsar Derneği’ne (Dernek) ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. Dernek ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.
İSARDER © 2024 Tüm Hakları Saklıdır.