Adadığınız kurbanı, Afrika'nın en yoksul bölgelerinden biri olan Madagaskar’da, İslami usullere uygun şekilde kesiyor; etini oradaki ihtiyaç sahiplerine yemekli olarak ikram ediyoruz. Siz adak ibadetinizi yerine getirirken, onlar da bayram sevinci yaşıyor.
Kurban Nasıl Kesiliyor?
Bağışınız sonrası kurbanınız;
Dinî vecibelere uygun,
Ehil kişiler tarafından,
Niyetinize göre kesilir.
Etler ise pişirilerek, bölge halkına sıcak yemek olarak dağıtılır.
Kesimler günlük olarak yapılır ve düzenli şekilde yerel ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır.
Neden Madagaskar?
Madagaskar, temel gıdaya erişimin dahi zor olduğu, yüksek yoksulluk oranına sahip bir Afrika ülkesidir. Bu bölgede bir kurban; sadece ibadet değil, sofralara ulaşan nadir bir nimettir. Bu nedenle bağışlarınız burada büyük anlam taşır.
İslami Bakış
Adak kurbanı, Allah’a bir şükür ve teslimiyet nişanesidir.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.), sadaka vermenin ve kurban kesmenin ümmetin sıkıntılarını hafifletici etkisine dikkat çekmiştir.
Bağış İçeriği
Kurban kesilip dağıtım merkezimizde pişirilir, pirinç pilavı ve meyve suyu ile ikram edilir. Ortalama 70 çocuk dağıtım merkezimizde bu faaliyetten faydalanır.